Každé 10 jídlo v ruských aeroliniích je závadné

Dle dva roky trvajících testů kvality stravy v ruské letecké dopravě, provaděné ruským hygienikem Gennadij Oniščenkem, je v průměru každé desáté jídlo, které se podává na palubách ruských letadel nevhodné ke konzumaci.

Oniščenko v těchto dnech upozornil nejen na nízkou kvalitu nabízeného jídla, ale rovněž na velmi nízkou kvlitu vody, které jsou ruskými aeroliniemi nabízeny. Důvodem této nízke kvality vody a jídla je neschopnost ruských firem vyrábět balené porce pro ruské aerolinie. Ruští hygienici z toho důvodu navrhli ministerstvu dopravy nevydávat leteckým společnostem licence, pokud nezavedou systém kontroly kvality nabízených potravin.

Kvalita podávaných jídel údajně nezávisí na letecké společnosti, jídlo je připravováno na letištích z místních surovin a proti možné otravě tak vlastně není ochrany.